YURT DIŞI KARGO GÖNDERİMLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

                E-ticaret platformalrı kişilere ya da firmalara, bu platformalarda ticaret yapma olanağı sunarak, dünyaya açılma şansı sunmuştur. Fakat birçok şahıs ve firma yurt dışına kargo gönderimlerinde kargolarının teslim edilememe, kaybolma kırılma gibi durumlarla karşılaşabileceklerinden korktukları için e ticaretten uzak durmak zorunda kalmaktadır.

                Bu noktada dikkat edilmesi gereken her şeyi yazımızda bulabilirsiniz.

1-Ürününüzü doğru paketleyin.

Her türlü taşıma esnasında paketler titreme, baskı, sallantı, ezilme gibi zarar verici bazı durumlara maruz kalır. Bu olumsuzlukları tamamen önlemek mümkün değil ancak ürünlerinizi doğru paketleyerek onları taşımalara karşı daha korunaklı hale getirmek mümkün. Ürünlerinizin ağırlığına uygun, çift oluklu, kaliteli koliler kullanarak paketlemeniz ve koliler içinde kalan boşlukları hava yastığı veya naylon gibi malzemelerle doldurmanız paketinizin yaşayabileceği zararı minimuma indirmenizi sağlar.

2-Ürününüzün hacimsel ağırlığını (desi) doğru hesapladığınızdan emin olun.

Ürünlerinizin hacimsel ağırlığını diğer bir deyişle desisini, hatasız ve son paketlemesini yaptıktan sonra hesaplamanız gerekir. Çünkü ürününüzü saracağınız kalın patpatlı naylonlar hacimsel olarak kapladığı alanı değiştireceği için desi değerinde de oynamalar ve doğal olarak fiyatlandırmada artışa sebebiyet verebilir.

3-Hasarlara karşı paketlerinizi sigortalatın.

Uluslararası kargo gönderiminde paketlerin hasarlara ve kazalara maruz kalması oldukça büyük bir olasılık. Özellikle mali değeri yüksek olan gönderileriniz için sigorta yaptırmak, paketinizi finansal olarak güvenceye alacağı gibi sonrasında yol açabilecek masraf ve ek giderlerden kaçınmanızı sağlar.

Kargo şirketleri sigortalı gönderinizin hasar görmesi neticesinde ürün bedelinin iadesini belirlerken ürünün mal bedeli, ürün ağırlığının SDR ile çarpılması sonucu bulunan değer ve 100 dolar seçenekleri arasından en uygun olanın ödemesini sigortalıya gerçekleştirir.