YURTDIŞINA KARGO İLE TAŞINAMAYAN ÜRÜNLER NELERDİR?


Yurtdışına ister ihracat gönderiniz olsun ister e-ticaret gönderileriniz olsun ister hediye ya da evrak gönderileriniz olsun NSS Kargo olarak gönderilerinizi sizlerden alıyor, özenle paketliyor, evraklarınızı hazırlıyor ve adresinize teslim edene kadar gönderinizin takipçisi oluyoruz. Bunun yanında siz değerli müşterilerimizin bilmesi gereken bir husus da yurtdışı gönderileriniz için nelerin gönderilemeyeceğini bilmenizdir. Bu nedenle sizlere taşınması yasak olan ürünleri belirtmiş bulunmaktayız.

Kargo ile taşınması yasak olan ürünler de mevzuatlarda açıkça belirtilmiş bulunmaktadır. Patlayıcılar, gazlar, yanıcı maddeler, akü, batarya, telefon, içerisinde çip barındıran elektronik kartlar, radyoaktif maddeler, güvenlik uyarıları taşıyan zehirli ya da bulaşıcı ürünler ya da kimyasallar, uyuşturucu maddeler, güçlü mıknatıslar, halk sağlığını olumsuz etkileyecek her şey; canlı ya da cansız hayvanlar; parfüm, maske, para, çek, senet vb., kıymetli eşyalar, kıymetli evrak, altın, gümüş gibi değerli madenler, değerli taşlar ve ziynet eşyaları; kısa sürede bozulabilecek et, tavuk, balık, bağırsak, ham deri, mutfak yağları, yumurta, sıvı deterjan, makine yağları, plastik ve yağlı boyalar; mermi, boş kovan, tabanca, av tüfekleri ve her türlü havalı ve ateşli silah; ağır, sivri ambalajı yırtabilecek malzemeler; sarımsak, soğan gibi kokusu sinebilecek ürünler; organ, cenaze; tütün ve tütün ürünleri taşınmazlar arasındadırlar.

YURTDIŞINA KARGO İLE TAŞINABİLEN ÜRÜNLER NELERDİR?


Belge ( evrak, doküman), ihracat ürünleri, tekstil ürünleri, ofis eşyaları, gıda ürünleri, bijuteri ürünleri, mobilyalar, araba parçaları, motor parçaları, plastik ürünler, elektrikli ev aletleri, tıbbı cihazlar, cam ürünleri ve gereçleri, evcil hayvan eşyaları, ısıtıcılar ve soğutucular, kırılmaz ev dekorasyon malzemeleri, vb. ürünleri yurtdışına rahatlıkla gönderebileceğiniz ürünler arasındadır.