Amazonda Satış Nasıl Yapılır?

                Amazon Seller Central üzerinde hesap açıp gerekli işlemleri tamamladıktan sonra artık satış yapmaya hazırsınız. Bu noktada satış yaparken ve yaptıktan sonra bilmeniz gereken bazı detaylar vardır.

Amazon üzerinden satış yapıyorsanız eğer bireysel satış ya da  şirket satışı farketmeksizin belirlenen bir aylık ödeme ve bu ödeme üzerinden belirlenen KDV bedelini ödemeniz gerekir. Amazon aylık abonelik bedelini peşin olarak alır.

Amazon firması, kendi platformlarında satış yapmak isteyen şahıs veya şirketleri herhangi bir kargo şirketine yönlendirmez. Tercihler dahilinde, Amazon ile anlaşıp Amazon’un kendi gönderim ve depo ağını kullanabilirsiniz.

Amazon Mağazalarından Nasıl Ödeme Alınır?

                Amazon satmış olduğunuz ürünlerin türüne göre belli bir miktar komisyon alır. Bu komisyon amazonda satışı yapılan ürünlerin tahmini %6-%20 arasıdır.

Ürünlerden sağladığınız kazancı ise, komisyon ücreti kesildikten sonra her 14 günde bir, kayıt esnasında paylaştığınız banka hesabınıza yatırılır.

Amazon Döviz Kuru Çevirici

                Amazon satıcıları için döviz kuru çevirici, banka hesabınıza yapılacak havalenin yapıldığı günkü döviz kurunu kullanır. Herhangi bir nedenden dolayı başarısız olan planlı ödemeler için ise, havalenin yeniden yapılacağı günkü döviz kuru baz alınır.

Yani, her 14 günde bir ödeme alacağınızı düşünürsek, 14. günün sonundaki kur üzerinden ödemeniz hesabınıza yatırılacaktır.

Amazon Global Hesaplarını Birleştiriyoruz

Bilindiği üzere Amazon global bir e ticaret sitesidir. Global olması amazonun uluslar arası mağazalarında da  satış yapabilme şansı sunmaktadır. Hem bu mağazalarda satış yapabilmek hem de işletmeyi daha kolay yönetilmek için hesap birleştirme işlemi yapılabilir.

Hesap birleştirme işlemiyle profesyonel indirim edinebilme şansına da sahip olabilirsiniz.Peki global hesaplar nasıl birleştirilir;

Amazon Seller Central’a giriş yapın ve Ayarlar menüsünden Global Hesaplar’a tıklayın.

Global Hesaplar sayfasında “Hesapları Birleştir” kısmına tıklayın.

Sayfadaki talimatları takip edin ve birleştirmek istediğiniz hesapları seçin.

Buradan sonra, sizden tekrar giriş yapmanızı isteyecek. Birleştirmek istediğiniz diğer hesabın e-posta adresini ve parolasını kullanın.

Başarılı bir şekilde giriş yaptıysanız, size birleştirilen hesapların önizlemesi gösterilir.

“Onayla ve Birleştir” seçeneğine tıklayın, hüküm ve koşulları okuyup kabul ettikten sonra “Onayla ve Birleştir” seçeneğine yeniden tıklayın.

Bu adımları gerçekleştirdikten sonra hesaplarınız başarı ile birleşir.

Amazon Global Satış ile İlgili Vergi ve Mevzuat

Vegi ve mevzuatlar ülkeden ülkeye, pazar yerlerine göre değişiklik gösterir. Her üşkenin gümrük tarifesi farklı çalışır. Amazonda satış yapmaya karar verdikten sonra bu vergiler işlerinizi etkileyebilir.

Her ülkenin, tüketicilere ürün satışı ile ilgili yasal ve sektörel gereklilikleri mevcuttur. Satış yapacağınız pazar yerinde fikrî mülkiyet hakları, ürün güvenliği ve diğer geçerliliklerle alakalı yasaları mevcuttur.

                Amazon son yıllarda özellikle pandei süreci ile birlikte büyük ivne yakalayan ve e ticaret siteleri arasında şu an en büyük olanıdır.

Bu noktada e ticaret hayatında devamlılığı olan ya da bu sektöre yeni girmiş siz değerli satışçılarımızın NSS Kargo ailesi olarak yanındayız.