AMAZONDA SATIŞ YAPMAYA BAŞALAMAK

            Amazon, 19 Eylül 2018'de Türkiye pazarına tam anlamıyla girmiş olan, dünya çapında satış yapabileceğiniz bir e-ticaret platformudur. Etsy gibi Amazonda birçok satıcıya yurt dışına açılma şansı vermektedir.

            Peki, Amazon’da yurt dışı satışı yapmak için ne yapılmalı?

Diğer e-ticaret platformalarında olduğu gibi, Amazon’dan da yurt dışı satışları yapmak için de belli bir sistem bulunmaktadır. AMazon satışlarına başlamadan yapmanız gerekenler aşağıda listelenmiştir.

1- Amazon Seller Central üzerinde bir satış hesabı açmak:

Amazon hesabınızın yanı sıra, amazonda satış yapabilmeniziçin AMAZON SELLER CENTRAL üzerinden bir iş yeri hesabı açmanız gerekir. Bu hesabı ister amazon hesabınıza bağlı e posta adresiniz üzerinden, ya da farklı bir e posta adresi üzerinden başka bir iş yeri hesabı ile açabilirsiniz.

2- Amazon üzerinde satış yapmak için gereken bilgileri ve belgeleri paylaşmak.

            Amazonda satış yapmak için en az şahıs şirketi olmanız ve bu şirketin etkin bir şekilde çalışıyor olması gerekmektedir. Sistem üzerinde bu aşamaya geldikten sonra Amazon sizden bazı bilgileri ve begeleri isteyecek sizleri yönlendirecektir.

            Amazon diğer e ticaret platformlarına göre daha fazla bilgi ve belge talep etmektedir. Bu bilgilerin tamamen güncel olması Amazon için oldukça önemlidir. Ülke bilgileri de sıkça sorduğu sorular arasındadır. Bu nedenle çokça karşınıza çıkacaktır.

            Amazon Seller Central üzerinde hesap açtıktan ve gerekli bilgi ve belgeleri paylaştıktan sonra satacağınız ürünlerin stok girişini yapabilirsiniz.

3- Satacağınız ürünlerin envanter (stok) girişini yapmak:

            Amazon üzerinde satış yapmak için, satacağınız ürünleri Amazon’un envanterine kayıt ettirmeniz gerekiyor. Amazon da asla ve kullanılmış (ikinci el) ürün satışına izin verilmez. Bunun dışında 15 farklı kategoride ürün satışı yapabilirsiniz. Bu ürünler;

 

Bilgisayar

Bebek Ürünleri ve Aksesuarları

Elektronik Ürünler ve Aksesuarlar

Ev ve Mutfak Ürünleri

Ev Eğlence Sistemleri

Ev Gereçleri ve Dekorasyon

Fotoğraf Makineleri ve Fotoğrafçılık Ürünleri

Kitap ve Türevleri

Kişisel Bakım Aletleri

Ofis Ürünleri

Oyun Konsolları ve Oyunları

Oyuncak ve Çocuk Oyunları

Spor ve Outdoor Ürünleri

Telefon ve Telefon Aksesuarları

Giyim ve Ayakkabı

Bu ürünlerin sıfır olarak Amazonda satışlarını yapabilirsiniz. Koyacağınız ürünleri platformun envanterine dahil ederken, Amazon sizden ürünler ile alakalı bazı bilgileri paylaşmanızı talep edecek. Eğer bu bilgiler plaftorma dahil edilmezse, envantere eklediğiniz ürünlerin satışı gerçekleşmeyecektir. İstenilen bilgiler ise;

 

Ürünün EAN, UPC veya ISBN kodu

Ürünün tam ismi

Ürünün detayları

Ürüne ait detaylı görseller

Ürünün fiyatı

Ürün stok durumu

Ürün çeşidine bağlı olarak bazı ek bilgiler

Ürünlerinizi başarıyla platforma yükleyip Amazon tarafından iletilen bir hata veya sorun ile karşılaşmıyorsanız, artık satış yapmaya geçebilirsiniz.