ETSY’DE SATIŞ YAPABİLECEĞİNİZ ÜRÜNLER NELERDİR?

Etsy’de satışını yapabileceğiniz belli başlı ürün grupları vardır. Bu ürün gruplarını çoğunlukla el yapımı ve eski yani vintage olarak adlandırılan ürünler oluşturur. Belli bir ürün grubu olduğu için de diğer e-ticaret sitelerine göre belli başlı satılmasının yasak olduğu ürünler de mevcuttur.

El Yapımı Ürünler:
El yapımı ürünler, tarafınızdan yapılan ya da elemeği ile yaptırılan ürünlerdir. Bu ürünler çok çeşitli olabilir. Ürün görselleri satış açısından oldukça önemlidir. Koydunuz görseller size ait ve dikkat çekici olmalıdır.

Vintage Ürünler:
Etsy’de satmak istediğiniz vintage ürünler 20 yıl kotasını doldurmuş olmalıdır. Eskitilmiş, eski havası verilmiş ürünlerin satışı olmamaktadır.

Etsy’de Satılması Yasak Olan Ürünler:

  • Alkol, tütün, uyuşturucu, uyuşturucu malzemeleri ve tıbbi uyuşturucular
  • Belirli hayvansal ürünler ve insan kalıntıları
  • Silah ve benzeri tehlikeli patlayıcı/tehlikeli ürünler
  • Nefret içeren, nefrete teşvik eden ve destekleyen ürünler
  • Üst düzey izinler gereken, yasa dışı ve yasa dışı faaliyetlere teşvik eden ürünler
  • Uluslararası satışı yasaklanmış ürünler
  • Yetişkinlere yönelik ürünler
  • Şiddet içeren, şiddete yönelten ve şiddeti destekleyen ürünler

Etsy’ de Komisyon Oranları Nedir? Ödeme Yöntemleri Nedir?

Etsy’de satış yapmak ücretsiz değildir. Komisyon oranları   satılan ürüne ve kategorilere göre değişiklik göstermektedir. Etsy’deki giderler işlem ücreti, ödeme işlem ücreti ve reklam ücreti olarak karşımıza çıkar.

Özel bir liste oluşturmadığınız sürece siteye konulan her ürün için 0.20 $’lık bir ödeme çıkar. Eğer özel bir liste hazırlarsanız ve yalnızca buradan satış olursa listeleme ücreti alınacaktır.

Etsy üzerinden bir satış gerçekleştirdiğinizde, her bir listeleme için gösterdiğiniz fiyatın %6.5’i üstüne nakliye ve hediye paketi için aldığınız tutarın %6,5’i kadar bir işlem ücreti alınır.

 

Etsy ödeme yöntemleri nelerdir?

Etsy ‘de ödemeler Etsy Payments, PayPal ve diğer kanallar aracılığıyla yapılır.

Etsy Payments: Birbirinden farklı ödeme kanallarından tek tuşla ödeme alabilmenizi sağlayan Etsy Payments, müşterinin banka ve kredi kartı, Etsy Credits, Etsy Gift Card, Sofort, PayPal, Klarna vb. farklı kanallar üzerinden satıcıya ödemesini transfer edebiliyor. Sattığınız ürünün ödemesi, bir süre Etsy’de kaldıktan sonra, “Finances” kısmından “Deposit” diyerek tanımladığınız karta alabiliyorsunuz. Ancak bu sistem, PayPal gibi şu anda ülkemizde kullanılmamaktadır.

PayPal: Etsy Payments ile beraber en çok kullanılan kanal olan Paypal, bu sisteme tanımladığınız karta Etsy satış ücretlerinizi transfer ediyor. Etsy Payments gibi satıcıya tek tuşla ödeme alabilme imkanı sunmasa da Etsy entegrasyonu bulunan Paypal, ne yazık ki yasaklandığı için ülkemizde kullanılamıyor.

Other (Diğerleri): Bu ödeme kanalında, ödeme yalnızca satıcı ve alıcı arasında karşılıklı anlaşılan bir durum haline geliyor ve Etsy ödeme konusunda 3. parti olmaktan çıkıyor. Bu da hem satıcı hem alıcı nezdinde güven sorunları, manuel ödeme yöntemleri, ekstra limit ve komisyonlar gibi dezavantajları ortaya çıkarabiliyor. Etsy Payments ve Paypal yöntemlerine kıyasla dezavantajları bulunsa da Others başlığı altından ödemeler verimli bir şekilde yapılabilmekte.

Etsy’de Kargo İşlemleri Nasıl yapılır?

Etsy’de herhangi bir kargo hizmeti yoktur. Kargo işlemleri satıcı tarafından belirlenmektedir. Kargo ücretleri kargonuzun gideceği ülkeye, içeriğe, ebat ve ağırlığa göre belirlenmektedir. İsterseniz kargo bedelini kendiniz ödeyebilir isterseniz müşterinize yansıtabilirsiniz. Bu aşamada siz değerli satıcılarımıza NSS Kargo olarak 209 ülkede destek olmak isteriz.