ETSY NEDİR? NASIL MAĞAZA AÇILIR?

Etsy E-ticaret pazar yerleri arasında en dikkat çekenlerden biridir. Yaklaşık 4 milyon aktif satıcısı ve 70 milyondan fazla alıcısı bulunan Etsy, zamanla dünyanın en büyük pazar yerlerinden biri olmuştur.  Etsy’de iyi bir satış grafiğine sahip olmak için bütün ayrıntılara hakim olmak ve her şeyden önemlisi Etsy’de bir mağaza açmanız gerekir.

Etsy’de Mağaza Başvurusu nasıl yapılır? Mağaza Nasıl Açılır?

Satış yapabilmeniz için öncelikle ETSY’de mağaza açmanız gerekir. Mağaza başvurusu yapmak ve mağaza açmak kolay bir işlemdir. Başvuru yapmak için şu adımları izlemeniz gerekecektir:

  • Etsy ana sayfası üzerindeki “Register” kısmından yeni bir hesap oluşturun.
  • Hesabınızı oluşturduktan sonra “Sell on Etsy” seçeneğine tıklayın.
  • “Open your Etsy Shop” yazısına tıkladıktan sonra sitenin yönlendirmelerini takip edin. Tüm bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra kayıt olduğunuz e-mail adresine bir onay e-maili gelecektir. Onay e-mailini kabul ettikten sonra, mağaza bilgilerinizi dilediğiniz gibi sisteme girebileceksiniz.
  • Sonraki aşamada ise dükkanınızın bulunduğu ülke, geçerli para bilimi, kullanılan dil ve bazı anket soruları ile karşılaşacaksınız. Etsy’de satış yapmak için bu bilgileri eksiksiz girmeniz çok önemli. Mağazanızı Türkiye’de açacağınızı varsayarsak dil seçeneğini istediğiniz gibi seçebilirsiniz ama para birimini USD olarak işaretlemek zorunludur. Anket üzerinde sorulan “Etsy ile ne kadar ilgilenebilirsiniz?” sorusunu da yanıtladıktan sonra bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
  • Bir önceki adımları tamamladıktan sonra “Name Your Shop” aşamasında mağazanızın ismini belirlemeniz gerekmektedir.
  • Mağaza isminizi belirledikten sonra dükkanınızda satacağınız ürünleri eklemeniz gerekir. “Add A Listing” yazısına tıkladıktan sonra ürününüzün net bir fotoğrafını yükleyerek devam edebilirsiniz.
  • Ürünlerinizi yükledikten sonra, ürün bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir biçimde girmeniz gerekir.
  • Etsy’de satış yapmak için aramalarda belirgin olmanız hayli kritik. Aramalarda öne çıkmak için ürün için gireceğiniz etiket tanımlarını doğru girmelisiniz. Satış yapmak ve alıcıların ürünlerinize daha kolay ulaşabilmesi için, “Tags” kısmına ürünü almak isteyecek kişilerin yazacağı anahtar kelimeleri, “Materials” kısmına ise ürünlerinizde kullandığınız malzemeleri ve malzemelerin türünü belirtmeniz kullanıcılar tarafından kolay bulunmnıza katkı sağlar.
  • Bir sonraki adımda ise, ürünün nasıl kargolanacağını belirleyeceksiniz. “By itself” seçeneğinde, ürünü tek olarak kargoluyorsunuz. “With Another Item” seçeneğinde ise, aynı kargoya birden fazla ürün ekleme şansına sahip oluyorsunuz.

Etsy’de satış yapmak için şirket kurmaya gerek yoktur. Bireysel olarak da Etsy’de satışlarınızı yapabilirsiniz. Etsy bu yönüyle de diğer satış portföylerinden daha avantajlıdır.

Etsy’de Vergi Mükellefiyeti Nedir?

Etsy’de herhangi bir şirket olma kuralı olmasa da , yaptığınız her satış için fatura kesme zorunluluğu mevcuttur. 2022 senesinin Ocak ayından itibaren, yıllık geliri 240 bin Türk Lirası’nın altında bulunan kişilere vergi muafiyeti getirilmiştir. Ancak yıllık kazancınız, bu miktarın üzerindeyse vergi mükellefi olmanız gerekmektedir.