Pazar yeri açıklaması: Amazon Marketplace, Amazon'a ait olan ve Amazon tarafından işletilen bir e-ticaret platformudur ve üçüncü taraf satıcıların Amazon'un kendi ürünlerinin yanı sıra çevrimiçi bir pazarda ürün satmasına olanak tanır.


Pazarlar: Amazon, küresel bir e-ticaret platformu olarak ve kendi alan adını barındırdığı pazarlarla yakından ilglilenir: ABD, Kanada, Meksika, Brezilya, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, İspanya, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, Japonya, Çin, Singapur, Avustralya, Hollanda


Kullanıcı Sayısı: Amazon'un dünya çapında aylık 300-400 milyon kullanıcısı mevcut.


Ürün Grupları: Mevcut kategoriler ve seçenekler pazara göre değişir, ancak daha olgun pazarlarda Amazon, çoğu perakende kategorisinde ve birçok B2B kategorisinde çok önemli bir oyuncudur. Kategoriler ve bu kategorilerin derinliği pazarlara göre değişkenlik arz eder.


Yeni / 2. El Ürün: Amazon'da satılan çoğu ürün yenidir; ancak platformda kullanılmış ürünleri satmak da mümkündür.


Fiyatlandırma Modeli: Amazon'da satılan ürünler sabit fiyatlıdır.


Pazar Yeri Hizmetleri: Bir satıcı, Amazon'dan depolama, fullfilment ve iade hizmetleri satın alabilir.


Maliyet Modeli: Kayıt ücreti yok, teminat yok, satış komisyonu yüzdesi, hizmet ücretleri, pazar yeri reklam ücretleri.


Satıcıya Yönelik Hizmetler: Platformun ana odak noktası tüketicilerdir. Satıcılar çoğunlukla kendi işlerini kendi yapar, destek hızı çok yavaş, hantal bir platform, sistem hataları ise satıcıların sabrını düzenli olarak test eder.