İhracat şekillerinden biri olan ve her ihracatçı için büyük bir kolaylık sağlayan mikro ihracat, yurt dışına yapılan ticarette brüt ağırlığı 300 kilogramdan az, değeri de 15.000 Euro’dan fazla olmayan ürünlerin gönderimlerinde kullanılmaktadır. 15.000 Euro, KDV gibi çeşitli vergi ve faturaların yansıma ücreti dışındadır. Mikro ihracat, ETGB olarak adlandırılan Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi ile sağlanan bedelli ihracat kategorisinde yer almaktadır.

Mikro ihracatta gümrük müşavirliği hizmet bedeli oluşmamaktadır. Mikro ihracatta çıkış ambar ücreti talep edilmemektedir. Mikro ihracatta ihracatçılar birliği kaydı zorunlu tutulmamaktadır. Mikro ihracatta beyanname arşivi gerekli değildir.

Mikro ihracat yapabilmek için öncelikle mikro ihracat yapacak kişilerin dolaylı temsil yetki belgesine sahip olması gerekmektedir ve mikro ihracat gönderi bilgi formuna ihtiyaç bulunmaktadır. Mikro ihracat gönderi bilgi formu, ETGB formu olarak da adlandırılır. Maliyeden onaylı olması gereken Türkçe faturanın aslı veya e-arşiv hali gereklidir. Mikro ihracat beyannamesi için gönderimin yapıldığı ülkede beyan için kullanılacak İngilizce veya Almanca faturaya da ihtiyaç duyulmaktadır. Eğer Avrupa Birliği ülkelerine mikro ihracat yapılması söz konusuysa, serbest dolaşımdaki ihracata konu malların gümrük muafiyetinden faydalanılması için ATR belgesi de hazırlanmalıdır. Bu belgeler ile mikro ihracat işlemini yapmak çok kolay olmaktadır.

Dünyanın her yerine firmamız ile mikro ihracat yapmak ve kargo göndermek ya da dünyanın her yerinden kargo almak ve fiyat hesaplamak internet sitemiz üzerinden rahatlıkla yapılabilmektedir. İster sistem üzerinden Whatsapp uygulamamızdan ister irtibat numaralarımız ile hem bilgi almak hem de gönderi göndermek ve almak çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Her müşterimize özel uygun çözüm önerilerimiz ile firmamız olarak memnuniyetinizi garanti ederiz.