İran yaklaşık 83 milyonluk nüfusu ile Suudi Arabistan’dan sonra Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki ikinci büyük ekonomiye sahip ülkedir. Ekonomik gelirlerinde en büyük payı petrol almaktadır. İran Dünya Bankası iş yapma kolaylığı listesinde 127. Sırada yer almaktadır. Bunun nedenlerinden biri de lojistik bakımında yeterli kaynağa sahip olamamaları da gösterilebilmektedir.

Ticaret Bakanlığımızın verilerine göre ülkemizden İran’a yapılan en büyük ihracat ürünleri makine ve mekanik parçalar ihracatıdır. Bunun yanında plastik ürünleri ihracatı, demir-çelik ihracatı, tekstil ihracatı, orman ürünleri ihracatı, ilaç-kimya ihracatı ve tarım-hayvancılık ihracatı da İran’a yapılan önemli ticaret kalemleri olarak yer almaktadır.

İran’ a yapılacak ihracatlar için gönderilerin çok dikkatli bir şekilde hazırlanması da çok önemlidir. İran’a ihraç edilecek ürünlerin yapısına, özelliklerine ve İran’ın iklim koşullarına göre güvenli bir şekilde paketleme yapmak gerekmektedir. İran’a giden malların açıkta depolanması riskine karşı dikkatli bir şekilde paketleme yapılmalıdır. İran’a gönderilecek olan ürünler net bir şekilde açıklanmalıdır. NSS Kargo olarak, İran gönderileriniz için çok özeli bir çalışma düzenlemekteyiz. Belgelerin hazırlanması ve gönderilerin paketlenmesi hususunda gereken dikkati sağlamaktayız. İran gönderileri için de en uygun fiyat çalışmasını her firmaya ve gönderiye özel tanımlamaktayız.