Rusya, dünyanın en geniş yüzölçümüne ve tüm kıta alanlarının sekizde birine sahiptir. Ana kara büyüklüğünün yanı sıra Rusya, yaklaşık 146 milyonluk nüfusu ile de dünyanın dokuzunculuğunu Avrupa ülkeleri arasında ise birinciliği elinde tutmaktadır.  Rusya, doğal kaynak zenginliği ve iş yapma kolaylığı açısından çok avantajlı bir ülke konumundadır. Gerek ihracat gerek ithalat anlamında Rusya dünya piyasasında önemli bir noktada bulunmaktadır.

Türkiye Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’nin Rusya’ya en çok ihracat yaptığı sektörler meyve ve kuruyemiş, makine ve mekanik parçalar, otomotiv, plastik ve plastik ürünleridir. Her biri son 5 yılda artış gösteren bu sektörler arasından en yüksek artışı yıllık ortalama %21 büyüme ile otomotiv sektörü yapmış bulunmaktadır. Ayrıca, Rusya ihracatımız genelinde sebze ve sabun haricinde tüm kategorilerde artış meydana gelmiştir. Yine Türkiye Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre Rusya, tüm dünyadan ev aletleri, inşaat malzemeleri, mobilya, hazır giyim ve ilaç ithal etmektedir. Türkiye’nin Rusya’dan en fazla ithalat yaptığı sektörler mineral yakıtlar ve yağlar, demir çelik, hububat ve alüminyumdur. Her biri son 5 yılda artış gösteren bu sektörler arasından hububatlar yıllık ortalama %23 büyüme ile en yüksek artışı sergilemiştir.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda Rusya ile yapılan ticarette yurt dışı lojistik ve yurt dışı kargo gönderimlerinin önemi çok fazla ortaya çıkmaktadır. İnternet çağında olduğumuz bu dönemde evden çıkmadan da yurt dışına kargo göndermek çok kolay bir durumdadır. NSS Kargo olarak gönderilerinizi bulunduğunuz yerden aldırıyoruz ve alıcıya teslim ediyoruz. Her kişiye ya da kuruma uygun çözümler için DHL, FedEx, UPS ve TNT kargolar ile alternatifler hazırlıyoruz. Aktif mesaj servisimiz sayesinde sizleri gönderiniz konusunda bilgilendiriyoruz. En ekonomik ve en hızlı gönderim seçeneklerini sunuyoruz.