Kargo taşımacılığında paketleme çok önemlidir. Özellikle hava kargoda uzak bölgelere gönderimler söz konusu olduğundan ayrı bir özen gösterilmesi gereken bir konu olmaktadır. Yurt dışına kargo gönderirken paketleme konusunda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

Öncelikle kargo edilecek ürün için uygun büyüklükte bir koli tercih edilmelidir. Kargo edilecek gönderi için fazla büyük bir koli tercihi hem fazla ücret ödenmesine hem de gönderinin koli içinde fazla harekete maruz kalmasına hatta zarar görmesine neden olabilmektedir. Gönderinin cinsine göre seçilen koli kalitesi de iyi olmalıdır. Kalın olmayan bir koli gönderinin güvenli gönderiminde uygun olmamaktadır. Gönderinin gideceği yere sorunsuz olarak ulaşamamasını sağlayabilmektedir. Bu nedenle katman kalınlığı uygun düzeyde bir koli seçimi daha iyi olacaktır. Gönderinizin yurt dışına emniyetli bir şekilde gitmesini istiyorsanız kaliteli bir paketlemeden ödün verilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle eski ya da kullanılmış kutuları yurt dışı gönderimlerinizde kullanmamanızı tavsiye ederiz.

Birden fazla koliyi yurt dışına göndermek durumunda olduğunuzda kutuları asla birbirine sabitlememelisiniz. Her kutuyu sağlam bir şekilde bantlamalı ek olarak da streçlenmesine dikkat edilmedir. NSS Kargo olarak yurt dışı kargolarınızda gönderilen doğru ve sağlam şekilde paketlenmesine, bantlanmasına ve streçlenmesine çok özen gösteriyoruz. Gönderileriniz sağlam ve sorunsuz bir şekilde gideceği yere varmasını konusunda çok hassas davranıyoruz.